Ферма Monteblanco розташована в муніципалітеті Асеведо, юрисдикції Сан-Адольфо в селі Ла Токора, що в околицях природного національного парку Куева-де-лос-Гуачарос. Середня температура в цій місцевості коливається від 16 до 22 градусів ℃. Територія має хорошу кількість сонячного світла – 1700 годин на рік, та вологість завдяки близькості річки Суаза. Ґрунти — переважно вулканічного походження, багаті на нітроген.
Ферма часто тоне в білих хмарах, що опускаються з вершин, через це отримала свою назву. Monteblanco — це сімейне господарство, яким керує Родріго Санчес Валенсія, продовжуючи традиції, що започаткував його дідусь. На площі 14 га він культивує так різновиди, як Geisha, Bourbon Pink, Pacamara, Caturra Purple та Caturra Red. Також частина ферми відведена для сушіння кави та під станцію митої обробки. Крім того, на території є охолоджувач, який гарантує стабільну температуру від 10 до 14 ℃ для реалізації холодної ферментацї.
Крім Monteblanco, Родріго має ще 2 ферми: La Loma та El Progreso. Для керування ними створив компанію Aromas del Sur. У 2017 році він та його команда побудували лабораторію капінгу на Ла-Лом. У 2017 та 2018 роках кава з Monteblanco займала перше та друге місце відповідно у Yara Champion Program, а у 2019-му перемогла в Roasters United.
Процес обробки
Для цього лоту була обрана кава Caturra Purple з високим показником солодкості, що сприяє швидкій активізації мікроорганізмів при ферментації, таких як лактобактерії та accharomyses cerevisiae.
Потім ці бактерії відділяють для окремої культивації, додають до суміші цитруси та дегідрований кокос та ферментують її 8 днів. Після цього у 200-літрових бочках кава ферментується з додаванням 80 л отриманої цитрусово-кокосової культури протягом 180 год. При цьому показник по шкалі Брікса знижується до 6.
Далі — просушка та видалення всіх верхніх шарів за допомогою халеру. Кінцевий продукт упаковується у вакуумні мішки та відправляється на експорт.