Свіжообсмажена кава в дріпах Colombia Hacienda La Palmera – це скарб для поціновувачів кави з обсмажкою під фільтр. Цей сорт достатньо збалансований, щоб відмінно розкриватись у вашій чашці та дарувати насолоду кожним ковтком.
Історія цієї сімейної ферми сягає корінням у 1969 рік, коли дон Октавіо Родрігес, молодий студент-медик, був переведений до регіону Coffee Triangle, щоб закінчити навчання у медичній справі.
Син виробника кави в Valle del Cauca, Дон Октавіо виріс в оточенні кавових дерев і зростав у ритмі кавової плантації. Закохавшись у ці нові землі та їхні пейзажі, він вирішив купити La Palmera, ферму площею 6 га.
Завдяки своїй пристрасті та чудовому управлінню йому вдалося розвивати ферму, врожай за врожаєм, щоб досягти її нинішньої площі в 161 гектар. Тепер Hacienda La Palmera знаходиться в руках наступного покоління і керується Ігнасіо, сином Дона Октавіо.
Ігнасіо зосереджений на переході від традиційного сільського господарства до більш спеціалізованого та якісного. Ігнасіо побудував лабораторію для капінгу та мікробіологічну лабораторію, що допомагає йому краще зрозуміти процес на біологічному рівні та, зрештою, покращити обробку та якість кави.
Процес обробки
У La Palmera впродовж всього року є постійний штат співробітників. Виробництво базується на принципах екоактивності та постійного контролю якості. Наприклад вода, що використовується для промивки кавових ягід повністю перенаправляється для поливу, а обробна інфраструктура функціонує на основі відновлюваної енергії від сонячних панелей.
Процес обробки починається з ручного збору. Збирають виключно стиглі вишні, Ігнасіо платить збирачам понаднормові за чистий та якісний збір. Після збору ягоди потрапляють на додаткове сортування у два етапи. Спочатку механічне, після якого додатково сортують вручну.
Після ягоди поміщають у ящики та транспортують на склад, де вони ферментуються близько 40 годин. Далі ягоди переносять та розкладають в механічні сушарки. Такий різновид сушки є дорогим, але дозволяє постійно контролювати умови висихання та не залежить від неприємних факторів навколишнього середовища. Сушка здійснюється потоком гарячого повітря і температура «кавової маси» не перевищує 38°C. Самі сушарки є повністю автономними, що виключає зайві контакти з кавою.
Транспортується кава виключно у мішках Grainpro, що дозволяє зберегти якісні характеристики сировини.