El Mirador — ферма Елкіна Гузмана, чия родина вже понад 70 років займається виробництвом кави. 12 з них вони з особливою відданістю досліджують технології обробки. El Mirador розташована в муніципалітеті Палестина, в селі Ель Портал, в околицях заповідника Помпея в долині річки Магдалена. Площа ферми – 32 га, більшість з яких засаджені екзотичними сортами кави, такими як Catiope, Mokka, Tabi, Geisha, Orange, Striped Pink Bourbon. 2 га займає Caturra, що використовується для експериментів з обробкою.
Елкін Гузман стандартизував робочі процеси обробки, які використовуються на цій фермі, щоб забезпечити послідовність і контроль якості на кожному кроці. Він дуже уважний до деталей застосовує інноваційні підходи до ферментації, включаючи різноманітні методи обробки, такі як Coffee Maceration, Lactic та Acetic Natural.
Процес обробки
Під час обробки відібрану кавову вишню помістили у пластикові бочки, де вона проходила початкову ферментацію. 150 кг вишні залишили герметично закритими на 60 годин, щоб активувати мікроорганізми та вивільнити CO2.
Після цього в бочки додається закваска, підготована попередньо за допомогою ферментації кави з полуницею (у співвідношенні 10 літрів на бочку), та залишається для подальшого бродіння на 270 годин. Загалом процес ферментації триває 330 годин.
Після цього часу кава виймається з бочок і переноситься в зону сушіння. Її розкладають тонким шаром та перші 3 дні не перемішують, а потім починають перемішувати кожні 3 години поки вишні не висохнуть до вологості від 10,5 до 11%. Далі ягоди збирають в мішки та зберігають кілька місяців.
На останньому етапі — кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів.