320 членів кооперативу Koerintji Barokah Bersama живуть і займаються фермою на плато, яке розташоване біля підніжжя гори Керінчі на острові Суматра. Гора Керінчі є одним із багатьох вулканів Тихоокеанського вогняного кільця, 40 000-кілометрової підковоподібної серії з 452 вулканів, де майже постійного проходять виверження та рухів плит. Тому навколишня місцевість пишна та зелена завдяки запасам родючого вулканічного ґрунту.
Голова кооперативу – Трійоно керує членами кооперативу, власною станцією обробки та обсмажкою кави, з повністю обладнаною лабораторією та фасуванням. Це особливо вражає, враховуючи, що кооператив був заснований лише у середині 2017 року.
Майже всі ферми на Суматрі невеликі. В середньому вони мають площу від 0,5 до 2,5 га, тому фермери висловлюють усе більше ініціатив щодо організації кооперативів. У минулому фермери не мали великих важелів впливу, щоб допомогти собі отримати кращі ціни за свою каву. Коли вони в кооперативах, вони можуть ділитися ресурсами, організовувати навчання та домовлятися про кращі ціни.
Процес обробки:
Під час сезону каву збирають вручну, зазвичай залучають найближчих родичів. Після збору каву доставляють до центру збору UPH. Трійоно контролює діяльність на дев’яти станціях UPH, що належать кооперативу. UPH — це центр збору, де кооперативи купують кавові вишні та де кава обробляється перед тим, як доставити її на станцію обробки. По суті, UPH функціонує як невелика мийна станція. Кожен UPH розташований в іншій області та отримує вишні від різних фермерів.
Для цього лоту обрали натуральну обробку з анаеробною ферментацією. Для цього кава спочатку флотується та розділяється за щільністю, а потім викладається на «підвісні ліжка», де проходить додаткове сортування і працівники видаляють недостиглі, перезрілі та пошкоджені вишні вручну. Потім стиглу вишню знову збирають і закривають у герметичні поліетиленові мішки по 20 кг, які зберігають у прохолодному сухому місці (при температурі від 18 до 22 градусів) протягом 7 днів.
Через 7 днів вишню знову викладають на «підвісні ліжка» для просушування. Зона сушки розташована в куполах, які захищають каву від дощу або різкого сонячного світла. Парчмент сохне тут приблизно від 20 до 23 днів. Після висихання каву відправляють на сухий плин і потім додатково сортують вручну.
Фермери отримують справедливі ціни на свою вишню та мають фіксованого покупця. Прибуток кооперативу в кінці року або інвестується в інфраструктуру для покращення якості, або ділиться з виробниками.