У 1990 році Еділберто Вергара та Нубія Айуре почали переміщення своєї професійної діяльності з Регіону Кундунамарка у Ацеведо, щоб започаткувати нову ферму котру було названо Лас Флорес. Спочатку ферма займала лише 2 га та налічувала 1800 дерев. До 1998 року кількість дерев на фермі збільшилась до 90 000 що дало змогу почати масштабне виробництво. Сильним поштовхом до культивації унікальних кавових лотів стала перемога ферми, у 2006 році, на престижних змаганнях в кавовій індустрії. Сім’я фермерів постійно перебуває у процесі навчання, за для покращення свого продукту, невтомно отримують профільні освіти та перемоги на різноманітних змаганнях. При цьому, частина сім’ї зосереджена на класичному підході до кави тоді як, як молоде покоління займається сміливими експериментами з інноваційними процесами в галузі обробки кавової вишні.
По суті, історія Finca Las Flores – це розповідь про стійке зростання, адаптивність та постійне навчання.
Процес обробки
У березні починається збір кавової вишні. Збір ручний та якісний. Після, ягоди проходять ретельне сортування, аби позбутися сухих та недозрілих плодів. Цей крок дозволяє отримати однорідну партію сировини для подальшої обробки. Далі ягоди викладають на африканські ліжка на 48 годин, щоб пройшов процес окислення. Такий підхід покращує смакові та ароматичні характеристики кави що надалі вплине на багатство та складність органолептичних якостей кінцевого продукту.
Наступним етапом кавові вишні поміщають у баки для ферментації та піддають «тепловому шоку», піднімаючи температуру від 15 до 50 °C, а потім починається процес анаеробної ферментації. Ферментації триває 48 годин з додаванням дріжджів. По завершенню ферментації, вишні відправляють у механічні сушарки на 12 годин, аби видалити максимальну кількість вологи. Завершальним етапом ягоди відправляють на класичну сушку під прямими сонячними променями на 15 днів.
Після доволі тривалого та складного процесу обробки відбувається обов’язковий контроль якості. Specialty каву досліджує команда якості, щоб забезпечити бажаний смаковий профіль.