La Pastora знаходиться в Лос-Монос у Сьюдад-Болівар. Ферма була заснована в 1940 році, а у 2020 році її придбали Ернан і Еудженіо Прієто. Тридцять відсотків ферми присвячено місцевому лісовому заповіднику, який створює мікроклімат і середовище існування з різноманітною екосистемою, і все це супроводжується екологічними методами виробництва кави.
Проєкт La Pastora народився завдяки великому успіху, досягнутому братами Прієто (Ернан і Еудженіо) у виробництві високоякісної кави на їхній фермі Villa Clabelina. Зі знаннями, отриманими в попередні роки, брати Прієтос вирішили розпочати новий проєкт, який би дуже нагадував успіх, досягнутий у Villa Clabelina.
La Pastora є сусідньою фермою Villa Clabelina. Тобто вони мають схожий мікроклімат, ґрунт і сорти, що дозволило їм розробити та покращити якість кави за короткий час.
Процес обробки
Каву збирають вручну, оскільки рельєф місцевості не дозволяє робити механічний збір.
Після того, як вишні зібрано, їх сортують за стиглістю та відтінком. Відібрану вишню ферментують в боксах впродовж 24 годин. Після ферментації вишні додатково сортують та відправляють до механічних сушарок.
При чітко контрольованих умовах вологості та за температурою 40 градусів вишня сохне 7 днів. Після, вишню очищають та відправляють на відпочинок. Натуральна обробка є доволі рідкісним явищем для Колумбії, тому цей процес чітко регламентують та контролюють