Drip Coffee без кофеїну Colombia Planadas Decaf — ідеальний вибір для поціновувачів смаку та аромату фермерської колумбійської арабіки, з її традиційним насиченим смаком та вмістом кофеїну приблизно в 30 разів менше, ніж у звичайній арабіці, завдяки спеціальному процесу декофеїнізації.
Planadas Tolima Sugarcane Decaf – кава з регіону Планадас департаменту Толіма. Кооператив налічує 61 сімейну ферму Agprocem. Толіма кава – це сімейний бізнес: невеликі ферми (в середньому 3 гектари), якими керують сім’я та друзі.
Процес обробки
Кавові вишні сортують, промивають та депульпують. В такому вигляді кава відправляється в металеві тени, де впродовж 12 годин ферментується. Після промивається та сушиться механічним способом.
Декофеїнізація за допомогою цукрової тростини
Кофеїн витягується із зеленого зерна природним шляхом. Цей процес відбувається на заводі з видалення кофеїну в Манісалесі, Колумбія. Щоб забезпечити найвищу якість води та етилацетату (отриманого з ферментованої цукрової тростини), видалення кофеїну відбувається на спеціальній фабриці поза потужностями виробника зеленого зерна.
Етилацетат – складний ефір природного походження (присутній у бананах, а також є побічним продуктом ферментування цукрів), який можна виділити та використовувати як розчинник для зв’язування та видалення кофеїну із зеленої кави.
Цей натуральний розчинник виробляється компанією Sucromiles з Пальміри (штат Валле в Колумбії) та отримується шляхом контрольованої ферментації патоки цукрової тростини. Після ферментації його ступінь очищення сягає 99,9%.
Метод, що використовується для видалення кофеїну за допомогою етилацетату, є хімічним процесом, при якому з кавою без кофеїну не контактують ніякі додаткові речовини. Такий сучасний метод декофеїнізації абсолютно безпечним для здоров’я людини.