Маурісіо Ескалон народився в родині, яка займалася вирощуванням кави ще з третьої чверті 1800-х років. У 1870-х роках його прадід, Педро Хосе Ескалон, заснував плантацію в Санта-Ані. Пізніше він заснував El Molino (Млин) — перший промисловий завод з обробки кави в Сальвадорі. Наприкінці 20-го століття сімейний бізнес зіткнувся з важкими часами через кризу цін на каву. Однак з приходом Маурісіо компанія отримала “друге дихання”.
У 2003 році було створено Cafescal зі стратегією виходу на ринок якісної кави. Назва компанії означає “Cafes Escalon Calderon”, де Кальдерон — це прізвище матері Маурісіо. Зараз сімейний бізнес включає 10 ферм і 2 млини. Маурісіо є директором експортної компанії Cafescal, яка спеціалізується на каві. Він відповідає за адміністрацію та управління сільськогосподарськими процесами. Маурісіо має ступінь архітектора і досвід роботи у будівельній сфері, але його пристрасть до кави привела його назад у сімейний бізнес. Наприкінці 1800-х років Сан-Габріель разом із Сан-Антоніо та Голанда були частинами однієї ферми під назвою Сан-Антоніо. Саме на цій фермі почалася історія родини Ескалон у кавовій сфері.
Вважається, що перший експорт кави до Сполучених Штатів відбувся наприкінці 1880-х років. Наразі Сан-Габріель займає 8 гектарів, де вирощуються сорти кави Бурбон, Пака та Колумбія під тінню дерев Інга. Кава від Cafescal отримували нагороди Cup of Excellence 2003 року. Як частину своєї соціальної відповідальності Cafescal просуває програму “Happy People”, яка базується на отриманні задоволення від своєї роботи. Вони заохочують свою команду знаходити радість у повсякденній праці.
Процес обробки
Стиглі ягоди збирають вручну та сортують. Після відправляють на африканські сітки та під час сушіння постійно переміщують, аби досягти рівномірної сушки. Наприкінці вологість зерна досягає 12-13%. Після сушки кава відпочиває в джутових мішках. Такий спосіб обробки забезпечує каві високий рівень солодкості та цікавий фруктово-квітковий букет.