Назва «Бірбірса» походить від мови «Oroomiffa», яка широко поширена в Ефіопії. Ця назва, дана дивовижному тіньовому дереву, яке можна знайти лише в регіоні, де виробляється кава Ethiopia Birbirsa, і перекладається англійською як «дерево, яке живе довше та має широкі розлогі гілки».
21 дрібний фермер вніс свій внесок у цю партію кави, середній розмір ферми яких становить 2 га. Фермерам платять 65 ефіопських бирів за кілограм червоної вишні, доставленої на станцію обробки.
Процес обробки
Кавові вишні сортують та відправляють сушитись на «африканські» ліжка. Сушка займає 21-28 днів, після чого зерна сортують по відтінках та очищають. Класичний метод обробки з додатковим контролем дає змогу отримати чисту та насичену чашку.