Цей лот походить із Bensa зони Сідамо (Sidamo) з однойменного регіону, що вважається найбільшим кавовим регіоном в Ефіопії. Регіон простягається на родючих високогір’ях на південь від озера Аваса в долині Рифт. Висота коливається від 1500 до 2200 м над рівнем моря, що означає, що кава повільно дозріває при низьких температурах, розвиваючи солодший смак і приємну кислинку в профілі.
Бенса — найвища точка в межах Сідамо (1800 – 2200 м.н.р.м.), це робить профіль місцевої кави більш комплексним та фруктовим.
Станція обробки Бенса розташована в регіоні Сідамо. Фермери доставляють каву на станцію відразу після збирання місцевих сортів зі своїх невеликих ферм, кожна з яких в середньому має 4-5 гектарів дерев.
Процес обробки
Кавова вишня надходить на мийні станції для переробки. Мита обробка на станції відбувається за традиційними ефіопськими методами. Починається обробка з початкового скринінгу, під час якого вишню занурюють у воду і відокремлюють недостиглі, перезрілі або пошкоджені ягоди. Після, ягоди депульпують та відправляють на ферментацію.
Після ферментації ягоди направляють через сортувальний канал, який одночасно промиває їх, видаляючи будь-який залишковий слиз і розділяє за щільністю.
Вологі зерна переносять на підняті ліжка, де вони будуть сушитися протягом 12 днів. Співробітники регулярно перевертають зерна, щоб забезпечити рівномірну сушку.