Chiapas – регіон на кордоні із Гватемалою. Плантації є багатим на поживні речовини завдяки вулканічному ґрунту. Посадка в тіні горіхових і цитрусових дерев, що своєю чергою забезпечує доволі тривале дозрівання плодів.
У 2015 році деякі виробники кави з регіону Villa Corzo побачили можливість збільшити цінність своєї кави, сформувавши асоціацію, яка запобігатиме поєднанню їх кави з іншою низькоякісною кавою. Тож вони заснували «Productores Agroecologicos de Villa Corzo», в який входить 57 місцевих виробників. Того ж року асоціація приєдналася до програми Café California “Por mas Café” з пересадки майже всіх їхніх ферм, які постраждали від землетрусу у 2014 році. Завдяки технічним нововведенням від Café California асоціація почала активно використовувати екологічні методи землеробства.
Процес обробки
Збір ягід відбувається виключно вручну. Після збору ягоди сортують. Найбільш стиглі та якісні ягоди відправляють на «африканські ліжка», де їх рівномірно розкладають для висушування, регулярно перемішують за для дотримання стандартів якісної сушки.
Натуральна обробка триває близько 3-4 тижнів і є одним з найбільш тривалих методів. Ягоди сушать до моменту, поки вміст вологи в зерні не досягне 12%.
Натуральний метод обробки є одночасно найпростішим і найскладнішим: зерно сушиться в ягоді, з високим вмістом цукрів, через які в ході обробки можуть початися процеси неконтрольованої ферментації або кава почне пліснявіти. Саме тому під час сушіння ягід їх дуже важливо регулярно і ретельно перемішувати, а також відбирати дефекти.
Такий спосіб створює каву з насиченим, бархатистим та щільним тілом. Акцент смаку схиляється до фруктової солодкості.