Ферма була заснована в 1981 році. Власник ферми успадкував її від свого батька. Загально їх сім’я володіє фермою 4 покоління.
Плантації розташовані на висоті 1400-1650 метрів над рівнем моря в регіоні La Paz в південно-західній частині Гондурасу поблизу заповідника Монтечілос. Корінні жителі називають цю місцевість «місцем каменю» через гірську місцевість із густим покровом джунглів. La Paz має глинисті суглинкові ґрунти та помірний клімат. Кавові дерева тут отримують менше денного світла, тому плодоносять в менших об’ємах, але з кращою якістю.
Окрім кави, на фермі, вирощують авокадо. Тут взагалі намагаються працювати в гармонії з навколишнім середовищем, використовуючи тільки органічні добрива. Наприклад використовують продукти переробки кави. Крім того, на фермі реалізовували експериментальні ділянки з використанням дерев, щоб покращити утримання води влітку та уникнути деградації ґрунту через дуже сильні дощі взимку.
Процес обробки
Кавові вишні збирають вручну та сортують. Після ягоди промивають та сортують в щільні пластикові мішки, де відбувається анаеробна ферментація впродовж 24 годин. Наступним етапом каву дістають та розміщують в механічних сушарках, де відбувається процес сушки до поки вологість зерна не досягне 11%. Завершальним штрихом каву «очищають» та відправляють на «відпочинок».