Кава в зернах Guatemala Huehuetenango – чудове поєднання приємної кислотності винограду з легкою гіркотою шоколаду. В міру щільне тіло еспресо дозволить насолодитися кожним відтінком смакового профілю.
Уеуетенанго – найвищий невулканічний регіон Гватемали, який є одним із найкращих у країні для виробництва кави. Місцеві гори Кучуматанес – найвищий у Центральній Америці масив не вулканічного походження. Завдяки цьому Уеуетенанго – один із трьох кавових регіонів, де кава росте на не вулканічному вапняному ґрунті.
Уеуэтенанго межує з Мексикою, тому сухі та гарячі вітри з мексиканських рівнин захищають регіон від заморозків, що дозволяє каві тут зростати на великих висотах.
Процес обробки:
Оскільки Уеуэтенанго – важкодоступний і віддалений регіон, то в ньому практично немає централізованих станцій обробки.
Фермери збирають кавову вишню лише вручну, а потім самі обробляють. Безліч річок і струмків дозволяють розташувати станцію обробки практично будь-де. Каву обробляють класичним митим способом, далі сушать парчмент на сонці, а після сушіння продають.
Маркування SHB (Strictly Hard Bean) говорить про те, що каву вирощували на висоті понад 1350 метрів; а EP (European Preparation) означає, що зелені зерна сортуються вручну, щоб видалити будь-які дефектні та сторонні матеріали.