Ця свіжообсмажена кава походить з мікрорегіону La Coipa, розташованого в районі Сан-Ігнасіо, Перу – Кахамарка, де налічується близько 100 кавових ферм об’єднаних в один кооператив.
З 2016 року кооператив почав активно працювати над покращенням свого продукту. Більше орієнтуватись на цікаві мікролоти кави з характерним, для цього регіону, профілем.
Процес обробки
Збір врожаю припадає на травень-грудень. Ягоди збираються вручну та ретельно відсортовуються за стиглістю. Після проводиться процес депульпації, тобто відшарування верхнього шару ягоди.
Наступним кроком ягоди поміщаються в ферментативні тени та залишаються там на 48 годин.
Далі туди заливається вода та починається класичний митий спосіб обробки. Через 18 годин кава дістається та промивається від залишків м’якоті та клейковини.
Останнім штрихом в процесі є «досушка» зерен на «африканських» сітках, аби зерно мало вологість 12-13 %.
Такий цікавий спосіб обробки створює унікальний та насичений смаковий профіль.