Руанда — країна, повна різноманітності та багата родючими землями. Вся країна розташована на відносно великій висоті, найнижча точка – 950 метрів над рівнем моря. Земляні болота і сонячні савани переважають на сході, а центр характеризується горбистими горами.
Бренд Muteteli – це поєднання трьох регіонів Руанди, і кожен з них має свої унікальні особливості. На заході розташований екорегіон гірських лісів Альбертинського рифту з великим різноманіттям природи та озером Ківу на кордоні з Конго. Ця місцевість, як правило, не така спекотна, як на сході, залишаючи місце для чудових умов для вирощування кави. Тут мийна станція Kanyege приймає каву від приблизно 1200 місцевих дрібних фермерів.
Піднімаючись на північ, багаті вулканічні ґрунти та зелені схили сприяють соковитим ароматам горбистого району Гікумбі в Північній провінції, де розташована мийна станція Карісімбі.
Третя кава, яка поповнила чашку Мутетелі, знайдена в Південній провінції. Мийна станція Gitega Hills була відкрита у 2015 році. Багато дрібних фермерів з цього району вирощують каву в одному з останніх густо лісистих регіонів Руанди. Усі три види кави вирощують на висоті від 1700 до 2200 метрів над рівнем моря.
Процес обробки
Кава є чудовим прикладом класичної митої обробки. Кавові вишні ретельно перебираються, депульпуються та ферментуються з водою до 36 годин. Після проходить сушка на «африканських» сітках котра займає близько 10 днів.