Кава Rwanda Sake – арабіка митої обробки, яка цінується за свіжий смак та насичений аромат.
Це кава з провінції Саке, що знаходиться у східній частині Руанди. Кава обробляється на мийній станції Саке у відповідному кооперативному районі. Особливість станції полягає в тому, що нею керують лише жінки.
Основна сортова варіація, яка культивується не тільки на Саке Фарм, але і взагалі по всій Руанді – це Бурбон. При достойному теруарі і якісній обробці ця варіація гарантує дуже цікаву чашку.
Процес обробки:
Обробка ведеться по класичній схемі: спочатку депульпація (відокремлення вишні), далі замочування у воді для ферментації та набухання залишків м’якоті та останній етап — промивання в каналі.
Далі для сушки каву викладають на африканські ліжка, та постійно проводять контроль залишкової вологості аж до досягнення потрібних параметрів.
Потім каву відправляють для відлежування на складі до продажу. Перед відправкою на експорт каву шліфують та фасують у мішки.