Кава Peru Tesoro de Wari – це дивовижне поєднання фруктової кислотності з легкою гіркотою темного шоколаду. Вона прийдеться до смаку поціновувачам класичної митої арабіки.
Цей лот кави переноситься нас в історичне минуле Перу. Варі була однією з найважливіших доісторичних культур Перу. Вони оселилися в гірській долині Аякучо в центрі країни. Головним місцем культури було місто Варі, нині величезна структура руїн, що займає близько 15 квадратних кілометрів.
Оточені історією, магією, стародавніми культурними артефактами та захоплюючими краєвидами, високогір’я вздовж Вількабамби є домом для групи дрібних виробників кави. Ці фермери виробляють свою каву у священному місці, де протягом століть була діяльність людини.
Процес обробки:
Основний збір урожаю триває з липня по жовтень. Кавову вишню збирають виключно вручну, далі сортують і відправляють на станцію обробки.
Зерно обробляють традиційним митим способом: видаляють пульпу, далі ягоди ферментують протягом 16 годин, після ферментації промивають і відправляють на сушіння. Сушка триває в залежності від погодних умов від 10 до 15 днів. Після сушки парчмент відправляють на склади.
Перед відправкою на експорт зелене зерно проходить підготовку та сортування.