Ця кава походить з ферми Кападосія, розташованої в регіоні Мантікейра-де-Мінас – зоні вирощування кави в Бразилії, що знаходиться на півдні штату Мінас-Жерайс – одного з провідних регіонів вирощування кави в Бразилії, який забезпечує половину всього виробництва країни. Мантікейра-де-Мінас розташована на схилах гір Мантікейра в штаті Мінас-Жерайс.
Маючи багатовікові традиції виробництва високоякісної кави, Мантікейра-де-Мінас сьогодні вважається одним з найбільш нагороджуваних регіонів Бразилії. У 2011 році він отримав статус Географічного Зазначення (IG). У регіоні проживає понад 8 000 виробників кави (в основному дрібних фермерів – 82%) на близько 57 000 гектарів, засаджених кавою.
Августо Боржес Феррейра – фермер четвертого покоління в сім’ях Боржес і Феррейра та член кооперативу APAS Coffee.bСпочатку його батько не хотів, щоб він став кавовим фермером, оскільки це не приносило високих доходів. Однак, коли Августо почав покращувати якість кави та вигравати конкурси, його батько зрозумів, що в кавовій справі є майбутнє.
Раніше ферма називалася Fazenda Fortaleza, але в Бразилії існує сотні ферм з такою назвою. Тому Августо перейменував її на Кападосію на честь регіону в Туреччині, де літають повітряні кулі. За його словами, з повітряної кулі можна побачити на милі вперед, що дуже схоже на вирощування кави – потрібно бачити перспективу.
Ферма Кападосія розділена на 10 ділянок і займає площу 7 гектарів, з яких 4 гектари відведені під каву. На фермі вирощують переважно сорти Yellow і Red Catuai, Yellow Catucai та Mundo Novo. Ферма оточена лісовими насадженнями вздовж річок та має два природних джерела води. Середньорічна кількість опадів становить від 1250 до 1400 мм.
Процес обробки
В період з вересня по січень відбувається збір врожаю. Збір виключно ручний. Стиглі ягоди потрапляють на сортування де їх додатково перебирають, щоб залишити тільки стиглі ягоди з високим вмістом цукру.
Після сортування ягоди відправляються на «Африканські» сітки де відбувається сушка. Постійний контроль з боку фермера, дозволяє вчасно перемішувати ягоди та запобігати нерівномірному сушінню.
Ягоди висушують до вологості зерна в 10-12%. Після зерна очишають та відправляють їх на «відпочинок».