Ця кава була вирощена в окрузі Транс-Нзоія (Trans Nzoia) на схилах гори Елгонна у Західній Кенії. На цій території здавна поширене розведення худоби, скотарство та виробництво кукурудзи. Однак останнім часом все більше місцевих, особливо молоде покоління, починають займатися виробництвом кави. Цьому сприяють вулканні ґрунти м’який клімат з температурами до 28 градусів Цельсія та достатньою кількістю опадів протягом року. Кава, вирощена тут, відрізняється середньою кислотністю, середнім тілом та яскравими квітковими тонами. Урожай збирають двічі на рік: з березня по липень та з жовтня по початок січня.
Wanrich Coffee – це сімейна компанія, заснована у 2015 році. Перші роки кавові дерева на родинній плантації погано родили, але на одній з місцевих агровиставок фермерка познайомилася з представниками Інституту досліджень кави заручилася їхньою підтримкою для подальшого розвитку. Джейн почала отримувати допомогу від науково-дослідного інституту кави щодо найбільш ефективних різновидів для посадки, дотримуватись календаря з вказівками щодо догляду за деревами та дізнаватися більше про ринок.
Процес обробки
Кавові вишні збираються вручну в періоді жовтень – січень. Сортування вишні здійснюється, щоб гарантувати використання лише найкращої вишні та видалення вишні нижчої якості. Ягоди рівномірно розкладаються на «Африканські» сітки та відбувається процес сушіння. Коли вологість зерна опускається до 14% каву збирають та очищають. Після кава «відпочиває» та додатково сортується.