Пн - Пт: c 9:00 до 17:00
UA |
Безкоштовна доставка від 900 грн
Арт.: 0016001298

Guatemala Rio Azul

Країна: Гватемала
Солодкість
Гіркота
Кислотність
Хочу замовити оптом
-
+

Характеристики

  • Смаковий профіль суниця, виноград, ірис, кленовий сироп
  • Баланс смаку тіло середньої щільності з насиченою ягідною кислинкою, довгим солодким тілом та приємною гірчинкою
  • Обробка мита
  • Обсмажка еспресо
  • Різновид Bourbon, Caturra, Catuai
  • Регіон Huehuetenango
  • Кооператив Rio Azul
  • Висота 1500 - 1800 м
  • Врожай 2022 - 2023
  • Збір урожаю грудень-березень

Опис

Цей лот походить з кооперативу Rio Azul в муніципалітеті Huehuetenango, Гватемала. Регіон розташований біля підніжжя хребта Cuchumatanes – найвищого невулканічного гірського масиву в Центральній Америці. Суміш теплих та прохолодних повітряних потоків захищає територію від морозів, створюючи сприятливі умови для зростання кави на висоті до 2000 м.н.р.м. Регіон характеризується вапняковим ґрунтом, з відносно високим рівнем pH, який впливає на кислотність чашки. Кава з Huehuetenango вважається однією з найякісніших у Гватемалі.

Rio Azul об’єднує 400 сімейних ферм, що займають в середньому 0,8 га. Крім кави місцеві фермери також вирощують кукурудзу та бобові для власного споживання. Через обмежені ресурси для переробки кави виробники уклали партнерство з UnitradeCoffee – експортною компанією, яка керує станцією обробки в Huehuetenango.

 

Процес обробки

 

Збір врожаю припадає на грудень-березень. Весь процес збору є ручним та контрольованим аби отримати максимально якісну сировину для подальшої роботи. Митий спосіб обробки полягає в очищенні зерна від м’якоті одразу після збору врожаю.

Щойно зібрані ягоди приймають на станції та вже зранку наступного дня починається обробка. Каву відправляють на млин для промивання і ретельно перемішують. Ягоди, які спливають на поверхню, викидають, оскільки, вони сигналізують про пошкодження або дефект зерна. На наступному етапі зерно очищають від м’якоті за допомогою спеціального устаткування — депульпатора.

Наступним етапом є завантаження депульпованого зерна в спеціальні тени для ферментації. Заливається вода, та процес ферментації триває 72 години. Коли підходить час ягоди промивають водою, та відправляють на досушку у спеціальні сушильні шафи. Сушка відбувається до моменту, поки вологість зерна не опуститься до 12 %.

Зерну дають «відпочити» до 2-х місяців, аби стабілізувати вологість.

Регіон вирощування кави Guatemala Huehuetenango | Illusion.ua

Умови оплати та доставки

Зручне замовлення товарів онлайн Безготівкова оплата
3 види прайсу для гуртових замовлень 3 види прайсу в залежності від обсягу замовлення
Безкоштовна доставка на гуртові замовлення від 20 кг Безкоштовна доставка на гуртові замовлення від 10 кг
Відправка замовлень протягом 1-2 робочіх днів Термін доставки 1-3 дні

Замовити каву оптом

Заповніть форму і з вами зв'яжеться менеджер для уточнення деталей замовлення
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Кошик

Ваш кошик пустий
Calculate Shipping
Apply Coupon
Available Coupons
ciklum.com Get 10% off Партнерська знижка для корпоративного клієнта CIKLUM
test Get 50% off