Кава в зернах Ethiopia Limu – ідеальний варіант для поціновувачів насиченої кавової кислотності. Приємна цитрусова кислотність і тривалий післясмак не залишать байдужими любителів соковитої ефіопської арабіки.
Багато хто вважає Ефіопію батьківщиною кави. Адже її вирощують там із 1500-х років.
Ліму знаходиться в західних високогір’ях Оромії. Цей регіон відомий своїми лісами (сусідніми з тими, які вказані як батьківщина кави арабіка). Більша частина кави в Ліму вирощується в напівлісах на площі менше одного гектара. Тут багаті гумусом ґрунти, які постійно оновлюються шляхом безперервного випадання і розкладання органічної речовини.
Процес обробки:
Основні виробники – це дрібні землевласники, які виробляють у середньому всього 5-10 мішків на рік. Традиційно каву в Ліму обробляли натуральним способом. Лише з недавнім розвитком кооперативів і станцій обробки в регіоні з’явилася мита кава.
Збір відбувається вручну. Відразу після збору кавову вишню доставляють на станцію обробки. Цей лот обробляють традиційним митим способом.
На станції обробки кавову вишню сортують, депульпують і відправляють у спеціальні танки для вологої ферментації. Після цього парчмент промивається в спеціальних каналах для очищення від залишків мусиляжу.
Останнім етапом є сушка: кава сушиться на африканських ліжках на сонці. Далі зерна відправляються на зберігання, халлінг і сортування.